|
||
|
ĮVAIRIOS SALOTOS IR MIŠRAINĖS |
|
Iš nevirtų produktų |
||
|
Morkų salotos su džiovintais vaisiais Sutarkuotas morkas sumaišykite su razinomis, smulkintais riešutais ir džiovintais vaisiais. Paruoškite padažą: medų pašildykite, įpilkite aliejaus, įberkite cinamono ir išmaišykite. Šiuo padažu užpiltas salotas palaikykite 10-15 min. Šviežių daržovių mišrainė Daržoves išvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite: bulves - kubeliais, morkas - griežinėliais, žiedinį kopūstą - nedideliais gabalėliais. Bulves, morkas, žirnelius ir kopūstą sumaišykite ir sudėkite į salotinę. Mišrainę užpilkite padažu ir papuoškite bazilikų lapeliais. Morkų ir salierų salotos Salierus ir morkas nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite ir sumaišykite su riešutais. Paskaninkite druska ir cukrumi. Apšlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis. Morkų ir obuolių salotos Morkas nuvalykite ir stambiai sutarkuokite. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir iškart, kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinų sultimis. Morkas ir obuolius sudėkite kartu, suberkite saulėgrąžas, paskaninkite cukrumi ir druska, sudėkite grietinę ir išmaišykite. Baltagūžių kopūstų ir agurkų salotos Kopūstą supjaustykite (galima susmulkinti virtuviniu kombainu), agurkus taip pat supjaustykite plonais griežinėliais arba kubeliais ir sumaišykite su kopūstais. įberkite druskos, įdėkite grietinės, susmulkintų žalumynų. Sumaišykite ir sudėkite į salotinę, apibarstykite žalumynais. Kopūstų salotos Plonai supjaustykite kopūstą, susmulkinkite svogūnų laiškus, kalendrą. Obuolius sutarkuokite stambia trintuve. Viską išmaišykite, pasūdykite, apšlakstykite citrinų sultimis ir augaliniu aliejumi (saulėgrąžų). Tai puikus garnyras prie žuvies, paukštienos ar kitokios mėsos. Kopūstų salotos su dešra Baltagūžius kopūstus plonai supjaustykite, pamaigykite, sudėkite į salotinę. Šalto rūkymo dešrą nulupkite, supjaustykite griežinėliais, griežinėlius - plonais šiaudeliais ir sudėkite į kopūstus. Svogūną (galima ir raudonąjį) plonai supjaustykite, išskirstykite žiedais, sudėkite į salotinę (šias salotas galima ruošti ir su nuplikytais svogūnais). Įberkite pipirų, įdėkite majonezo, išmaišykite ir papuoškite smulkintomis petražolėmis. Margosios kopūstų salotos Plonai supjaustykite kopūstą, pasūdykite (jeigu naudosite sojų padažą, druskos dėkite labai nedaug) ir pamaigykite dubenėlyje, kol atsiras sulčių. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į kopūstus. Ant svogūnų stambia trintuve sutarkuokite obuolį, ant obuolio smulkia trintuve - morką, ant morkos užtarkuokite česnako. Paskutinis sluoksnis -smulkia trintuve sutarkuotas burokėlio gabalėlis. Sojų padažą pilkite ant grietinės. Viską sumaišykite. Kopūstų salotos su skumbre Supjaustykite kopūstus, svogūnus ir žuvį. Viską sumaišykite ir pagardinkite majonezu. Žaliosios salotos su krienais Kaliaropės nulupkite, supjaustykite šiaudeliais. Salotas gerai nuplaukite, suplėšykite ir sumaišykite su kaliaropėmis. Paskaninkite druska, pipirais, užpilkite majonezo bei krienų mišiniu ir pabarstykite žalumynais. Obuolių salotos su krienais Nuluptus obuolius ir bulves supjaustykite kubeliais, alyvas - griežinėliais. Susmulkinkite svogūną. Sumaišykite obuolius, bulves, svogūną, alyvas, kukurūzus, užpilkite majonezo bei krienų mišiniu. Išmaišykite. Kopūstų ir vynuogių salotos Kopūstą susmulkinkite. Vynuoges perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus sumaišykite su kopūstais ir užpilkite majonezu. Žiedinių kopūstų salotos su vynuogėmis Žiedinį kopūstą ir vynuoges nuplaukite, žiedinį kopūstą supjaustykite nedidelėmis kekelėmis, o vynuoges perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Dubenyje sumaišykite kopūstą, vynuoges ir saulėgrąžas. Viską sudėkite į salotinę. Majonezą sumaišykite su grietine ir užpilkite ant salotų. Vynuogių salotos su sūrio padažu Vynuoges perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus, pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, nuluptus obuolį ir kriaušę supjaustykite į 8 skilteles, o jas - griežinėliais. Kriaušių ir obuolių griežinėlius apšlakstykite citrinų sultimis. Sūrį sumaigykite šakute, įdėkite grietinę, majonezą, įberkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir užpilkite paruoštu padažu. Salotos su medaus padažu Morką ir kriaušę sutarkuokite šiaudeliais, vynuoges perpjaukite per
pusę ir išimkite sėklas. Padažui kiaušinio trynį ir medų pakaitinkite
inde su karštu vandeniu, nuolat maišydami, kol suskystės. Tada truputį
atvėsinkite, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Atvėsusį padažą
sumaišykite su plakta grietinėle iki majonezo tirštumo. Padažą supilkite
ant su- Gaivios salotos su česnakais Pomidorus supjaustykite stambiomis skiltelėmis, svogūnus - pusžiedžiais. Sūrį stambiai sutarkuokite. Česnakus sumaigyki-te. Viską sudėkite į indą, pagardinkite aliejumi ir prieskoniais, išmaišykite. Morkų ir graikinių riešutų salotos Morkas sutarkuokite, česnakus sumaigykite, graikinius riešutus sukapokite ir viską sumaišykite su druska, cukrumi ir majonezu. Lėkštėje ant salotų lapų sudėkite paruoštas salotas ir apibarstykite riešutais. Varškė su česnakais ir pomidorais Sutarkuokite česnakus, smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite į varškę, pagardinkite majonezu, druska ir pipirais. Viską maišykite tol, kol gausite vienalytę masę. Pomidorus supjaustykite maždaug 5-7 mm storio griežinėliais ir ant kiekvieno griežinėlio uždėkite po arbatinį šaukštelį varškės masės. Šią varškę galite tepti ir ant duonos. Papuoškite plonais žiedeliais supjaustytomis alyvuogėmis. Avokadų ir česnakų salotos Nuluptus avokadus supjaustykite pusžiedžiais. Į citrinos sultis sudėkite supjaustytus česnakus. Tada avokadus apliekite gautu mišiniu, apibarstykite druska ir valandą palaikykite. Krabų lazdelių salotos su riešutais Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir atšaldykite. Susmulkinkite 3 griežinėlius ananasų ir 5 krabų lazdeles, suberkite riešutus, supilkite majonezą, paskaninkite druska ir pipirais, išmaišykite, sudėkite į salotinę. Papuoškite likusiu ananaso griežinėliu, krabų lazdele ir petražolėmis. Kopūstų salotos su lašiša Kopūstą smulkiai supjaustykite. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Lašišą supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite krapus. Viską suberkite į dubenį, užpilkite paruoštu saldžiarūgščiu padažu ir sumaišykite. Palikite 15 min. Tuomet patiekite. Ridikėlių salotos su fermentiniu sūriu Ridikėlius ir agurką supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį - kubeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite. Suberkite kukurūzus. Viską pasūdykite, pabarstykite pipirais, užpilkite trupučiu aliejaus ir išmaišykite. Papuoškite išpjaustytu ridikėliu. Kininių kopūstų salotos Agurką ir ridikėlius supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite kopūstą, svogūnų laiškus ir krapus. Padažui garstyčias sumaišykite su trupučiu druskos, cukraus, pipirų, actu ir maišydami pamažu supilkite aliejų, kol masė taps vienalytė. Viską sumaišykite su padažu. Ridikėlių salotos su rūgštynėmis Nuplautus ridikėlius supjaustykite griežinėliais, o rūgštynes juostelėmis. Kiaušinius ir svogūnų laiškus supjaustykite kubeliais. Iš nurodytų produktų paruoškite padažą ir juo užpilkite salotas. Prieš patiekdami palaikykite apie 10 min. Sveikuolių salotos Avižinius dribsnius sumaišykite su cukrumi ir pakepkite su trupučiu aliejaus. Tada įmaišykite saulėgrąžas, skiltelėmis supjaustytus obuolius, bananų griežinėlius, susmulkintus abrikosus. Paruoškite padažą ir juo užpilkite salotas. Salierų salotos Salierą ir morkas sutarkuokite šiaudeliais. Susmulkinkite graikinius riešutus ir česnakus. Viską užpilkite aliejumi, paskaninkite druska ir išmaišykite. Paruoštas salotas patiekite po 30 min. - tuomet jos būna skanesnės. Morkų ir svogūnų salotos Morkas ir svogūnus sutarkuokite šiaudeliais, petražoles susmulkinkite. Viską sumaišykite ir užpilkite paruoštu padažu. Morkų salotos su džiovintais vaisiais Morkas sutarkuokite ir sumaišykite su razinomis, susmulkintais riešutais, kubeliais supjaustytais abrikosais, obuoliais ir slyvomis. Paruoškite padažą: pašildykite medų, įpilkite aliejaus ir įberkite cinamono. Juo pagardinkite salotas. Patiekite bent po 10 min.
|
Šaltieji užkandžiai |
Atnaujinta: 2014.05.12 |
Psl. 125 |