ŠALTI  UŽKANDŽIAI

 
 

 


 

 

 

 

Liežuvis majonezo drebučiuose
250 g virto liežuvio, 1 stiklinė jautienos arba liežuvio sultinio, 200 g majonezo, 1 šaukštelis krienų, 1,5 šaukšto želatinos, keli salotų lapai, krapų, petražolių, 2 šaukštai konservuotų kukurūzų.

Sultinyje išbrinkinkite ir ištirpinkite želatiną. Į for-meles įpilkite po 3 šaukštus sultinio su želatina. Kai jis sustings, ant drebučių dėkite1 liežuvio gabalėlius ir užpilkite likusiu sultiniu, sumaišytu su majonezu, susmulkintais žalumynais ir krienais. Laikykite šaltai, kol sustings.Tuomet išimkite iš formelių, sudėkite į salotomis išklotą lėkštę. Papuoškite žalumynais bei kukurūzais.

Sluoksniuotos salotos su silke
1 nedidelė silkė, 2 kiaušiniai, 100 g saliero šaknies, 1 pomidoras, 6 šaukštai žaliųjų žirnelių, 3 šaukštai majonezo, 1 šaukštas pomidorų padažo. 1/4 šaukštelio krienų.

Žirnelius, salierą ir kiaušinius išvirkite. Salierą ir pomidorą supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinių trynius ir baltymus susmulkinkite atskirai. Į salotinę sluoksniais dėkite gabaliukais supjaustytą silkę, po to salierą, kiaušinių trynius, pomidorą, kiaušinių baltymus. Užpilkite majonezo, pomidorų padažo ir krienų mišiniu, tada užberkite žirnelius ir papuoškite kiaušinių tryniu bei pomidorų skiltelėmis.

Užkandis „Lęšiukas"
2 pakeliai krekerių, 2 stiklinės rudųjų lęšių, 150 g šaltai rūkyto kumpio, 2 dideli svogūnai, 4 šaukštai majonezo, pipirų, aliejaus.

Lęšius išvirkite ir nusausinkite. Smulkiai supjaustytus svogūnus ir kumpį pakepinkite aliejuje. Atvėsinkite. Tuomet įberkite pipirų, įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite. Po truputį šios masės dėkite ant krekerių ir iškart patiekite.

Šventinis paštetas
1 pakelis šaldytų vištų kepenėlių, 150 g virtų džiovintų grybų, 2 svogūnai, 200 g sviesto, 8 kietai virti kiaušiniai, druskos, pipirų, 100 g sviesto arba margarino kepti, muskatų, aliejaus formelėms patepti.

Vištų kepenėles pakepkite su 50 g sviesto arba margarino, skirto kepti, o likusiame (50 g) svieste arba margarine - kubeliais supjaustytus svogūnus. Kepenėles, svogūnus, 4 kiaušinius, sviestą ir grybus sumalkite mėsmale, paskaninkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Likusius kiaušinius perpjaukite per pusę ir pjūviu j apačią dėkite į aliejumi pateptas formeles. Šaukšteliu uždėkite paruošto pašteto, šiek tiek paspauskite ir 30 min. laikykite šaltai. Sustingusį paštetą išimkite iš formelių ir patiekite su majonezu.

Aštrus užkandis
200 g aštraus fermentinio sūrio, 300 g rūkytos šoninės, 1 kiaušinis, džiūvėsėlių, maltos aitriosios paprikos.

Sūrį supjaustykite šiaudeliais, juos apvyniokite plonai supjaustyta rūkyta šonine ir persmeikite mediniais pagaliukais. Suktinukus pamirkykite kiaušinio plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose, pabarstykite aitriąja paprika ir, sudėję į aliejumi pateptą skardą, kepkite 200 PC temperatūros orkaitėje apie 10-15 min.

 


Šaltieji užkandžiai

Mišrainės
Salotos
Užkandžiai

 

 

Atnaujinta: 2014.05.12

  Psl 145